بر اساس این گزارش، دی اکسیدکربن یکی از مهمترین گازهای گلخانهای است که درصنعتی شدن جهان وافزایش دمای زمین، حیات آینده بشر را به خطر میاندازد. براساس آمار منتشرشده توسط سازمان بینالمللی انرژی در سال 2020، فعالیتهای صنعتی سالانه حدود 8 میلیارد تن دیاکسیدکربن تولید می کند که 70 درصد این میزان مربوط به صنایع سنگین چون سیمان، آهن، فولاد و محصولات شیمیایی و پتروشیمی است. پیشبینی میشود در سال 2060 یعنی فقط به فاصله 40 سال، میزان تولید دیاکسیدکربن به 10 میلیارد تن در سال برسد.
بدین ترتیب نویسندگان این کتاب با تکیه بر دانش و تجربه خود در زمینه تغییر اقلیم، فنی و مهندسی، صنعتی و فناوری معتقدند که جذب، استفاده و ذخیره کربن (CCUS) که در اصطلاح به آن صنعتی سازی میگویند، نقش کلیدی در کاهش گازهای گلخانه ای دارد که فناوری های آن تا سال 2040 تکمیل و در جهان استفاده میشود.
به همین دلیل هدف از تالیف و نگارش این کتاب، آشنایی جامعه علمی و مهندسی و همچنین قانونگذاران و سیاستگذاران کشور با مفهوم CCUS و ارائه نقش پررنگ آن در آینده بشر است تا برای نخستین بار توجهها را به این مهم جلب کند و وابستگی به دانش خارجی و همچنین وابستگی به تامین مواد اولیه از خارج کشور بخصوص برای مواد شیمیایی مورد استفاده در فناوریCCUS کاهش یابد. در همین رابطه فناوریهای جذب، انرژی زیستی همراه با جذب و ذخیره کربن (BECCS)، جذب مستقیم از هوا، ترسیب، استفاده و جذب کربن سیار نیز در 6 فصل با عناوین آشنایی با فناوری جذب، استفاده و ذخیره کربن، زنجیره ارزش و فناوری کلیدی در فناوری CCUS، زیست انرژی همراه با جذب و ذخیره سازی کربن، جذب مستقیم از هوا، ترسیب و نشت دی اکسیدکربن و پیشنهاد نقشه راه آتی کشور توضیح داده شده است.
این کتاب در قطع وزیری و به سفارش سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدن کشور به سرپرستی دکتر علیرضا واعظی، عضو هیات علمی پژوهشکده علوم زمین این سازمان و همکاری مهندس عمار قاسمیان عزیزی، کارشناس ارشد انرژی، مهندس مریم کرمی، کارشناس ارشد انرژی و دکتر حمید نظری، عضو هیات علمی پژوهشکده علوم زمین سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور نگاشته شده و تاییدیه داوران شورای ارزیابی را گرفته است.