معاون وزیر صمت:

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، کردستان دومین استان اجراکننده طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی کشور بود که امروز این طرح در استان به ایستگاه پایانی رسید و نتایج آن نویدبخش توسعه سرمایه‌گذاری در این منطقه است.
نتایج اولیه اجرای طرح تحول زمین‌شناسی در کردستان از پراکندگی معدنی و وجود ذخایری آهن، طلا و مس خبر می‌دهد

وی با بیان این‌که براساس برنامه هفتم توسعه ۲۶۰ هزار کیلومترمربع از مساحت کشور باید زیر پوشش طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی قرار گیرد، افزود: از سال ۱۴۰۰ تفاهمنامه سه جانبه‌ بین وزارت صمت، ایمیدرو و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور امضا شد تا سیاستگذاری منسجمی در عرصه چرخه معدن انجام شود و براساس آن شاهد نتایج ارزشمندی بودیم.

شهیدی بیان اینکه طرح تحول یک‌سری اهداف کیفی را بدنبال دارد، خاطرنشان کرد: توسعه مناطق کم برخوردار و رونق معدن، تولید اشتغال مولد با نگرش ویژه بر نیروی انسانی بومی، آمایش سرزمین در قالب کشف ذخایر جدید معدنی، افزایش بازدهی از اهداف کیفی این اقدام بود.
قرارگیری ۱۵ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع از مساحت استان کردستان تحت پوشش طرح تحول
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان این‌که حدود ۱۵ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع از مساحت این استان زیر پوشش این طرح قرار گرفت و نتایج مطلوبی هم از آن استخراج شد، گفت: ۸۵ درصد مساحت کردستان که دارای پتانسیل مواد معدنی فلزی هستند، بررسی شده و تعداد پروژه‌های در دست اقدام ۷۵ برگه است.
به گفته وی، میزان برداشت داده به روش ژئوفیزیک هوابرد به میزان ۲۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر خطی به مساحت ۵ هزار و ۳۰۰ مترمربع با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد انجام شد.
تکمیل اکتشافات میزان عیار مواد معدنی را مشخص می‌کند
معاون وزیر صمت تاکید کرد: این پروژه از انسجام چندین مجموعه معدنی کشور انجام شد و در مرحله شناسایی اکتشافات خوبی به انجام رسید و نیاز است اکتشافات تکمیل شود تا ماده معدنی ذخیره و عیار آن تعیین شود.
شهیدی ضمن ابراز امیدواری از این که در طول ۵ سال آینده شاهد افزایش میزان ذخیره مواد معدنی استان کردستان باشیم، افزود: باید در سطح کشور ۲۶۰ هزار کیلومترمربع از مساحت کشور زیر پوشش طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی قرار گیرد و این اقدام براساس برنامه هفتم توسعه انجام می‌شود.
وی اضافه کرد: طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور از ابتدای دولت سیزدهم به طور نمونه در خراسان جنوبی اجرا شد و نتایج موفقیت‌آمیز آن منجر به تصمیم به اجرای آن در دیگر نقاط کشور شد که بر همین اساس در کردستان نیز این طرح به طور رسمی از خرداد سال ۱۴۰۱ به اجرا درآمد.


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0