معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور خبر داد:

572 حوضه آنومالی ژئوشیمیایی طلای جدید در پهنه دیوان‌دره واقع در استان کردستان در طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی شناسایی شده که از این تعداد، عیار 127 حوضه در محدوده پرپتانسیل قرار دارد.
اکتشاف امیدبخش ذخایر جدیدی از طلا در استان کردستان

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، معاون اکتشاف این سازمان با بیان مطلب فوق گفت: با توجه به قرارگیری کردستان روی محدوده‌های پرپتانسیل معدنی، پهنه دیواندره در این استان در طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در سه لایه اطلاعاتی زمین‌شناسی، ژئوشیمی و زمین‌شناسی اقتصادی و در 25 برگه به مقیاس یک پنجاه هزارم در وسعت بالغ بر 15 هزار کیلومتر مربع مورد پایش قرار گرفت.

احمد قرایی افزود: در پهنه دیوان‌دره استان کردستان 15 هزار نمونه ژئوشیمی و 4700 نمونه کانی سنگین برای شناسایی 57 عنصر برداشت شد که آنومالی به دست آمده از این عناصر، اولویت اول طلا، اولویت دوم آهن، اولویت سوم مس و اولویت چهارم سرب و روی را نشان داده است.
وی ادامه داد: همچنین 340 حوضه آهن کشف شده که 40 حوضه آن اولویت اول، 590 حوضه مس که 30 حوضه آن درجه یک و 120 حوضه سرب و روی که 28 حوضه آن اولویت یک شناسایی شد.
قرایی با اشاره به پرواز ژئوفیزیک هوایی و استفاده از اکتشاف عمقی در این استان تاکید کرد: در پهنه دیواندره، 22 هزار کیلومتر خطی برداشت ژئوفیزیک هوایی شامل داده‌های مغناطیس و رادیومتری انجام شده که پس از مطالعات اولیه در 16 محدوده آنومالی پرپتانسیل شناسایی شده است.
معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان این‌که در این طرح با تلفیق روش ژئوفیزیک هوایی و ژئوفیزیک زمینی، سعی می‌کنیم نتایج به دست آمده را با دقت بیشتری بررسی کنیم خاطرنشان کرد: به همین خاطر در پهنه دیوان‌دره علاوه بر 22 هزارکیلومتر خطی برداشت هوایی، در حدود 30 هزار ایستگاه زمینی از روش مغناطیس‌سنجی جهت دقیق‌تر شدن نتایج استفاده کردیم.
وی ادامه داد: در یک محدوده آنومالی ژئوفیزیک هوایی علاوه بر روش مغناطیس‌سنجی زمینی، از روش گرانی‌سنجی نیز برای تأیید آنومالی‌ها استفاده شد و با توجه به تأیید آنومالی باتوجه به داده‌های تلفیق شده، در سه نقطه حفاری شناسایی تا عمق 140 متر انجام شد که به نتایج بسیار خوبی از ذخیره آهن در عمق دست پیدا کردیم.
قرایی ابراز امیدواری کرد که با تکمیل فرآیند اکتشاف در این منطقه به نتایج قابل توجهی از ذخایر طلا، مس و آهن دست یابیم.


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین